Skip links

Göktürk Diş Kaplama

TAŞ TIP MERKEZİ

Göktürk Diş Kaplama

Diş kaplamaları, dişlerin görünümünü ve işlevini düzeltmek amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Uzman diş hekimlerimiz, son teknoloji ekipmanlar kullanarak tedavi sürecinizi daha etkili ve konforlu hale getirir. Diş hekimlerimiz, ihtiyaçlarınızı belirleyerek tedavi uygular ve estetik bir görünüm elde eder. Size özel bir planla süreci yürütmekteyiz. Böylece sadece daha sağlıklı değil, aynı zamanda daha güzel bir gülümsemeye sahip olmanızı sağlıyoruz. 

Diş Kaplamaları Nedir?

Diş kaplamaları, dişlerin görünümü iyileştirmek için uygulanan ince tabakalardır. Diş kaplamalarını, diş rengini düzeltmek, kırık veya çürük dişleri kaplamak amacıyla uygulamaktayız. Herkesin diş yapısı farklıdır. Bu sebeple diş kaplama işlemini kişiye özel olarak planlamaktayız. Diş çürüklerini, kırılmış dolguları ve ağızdaki boşlukları tedavi etmek için diş kaplama uygulamaktayız. Böylece dişler daha estetik bir görünüme kavuşur. 

Diş Kaplama Türleri

Taş Tıp Merkezi’mizde uyguladığımız diş kaplama türleri aşağıdaki gibidir: 
  • Porselen Kaplama
  • Zirkonyum Kaplama
  • Seramik Kaplama
  • Kompozit Kaplama

Porselen Kaplama

Porselen kaplama, dişlerin ön yüzeyine konulan ince kaplamalardır. Genellikle estetik amaçlarla tercih edilmektedir. Porselen kaplamaların renkleri ve parlaklığı gerçek dişlerle uyumlu olduğundan dolayı doğal bir görünüm sunar. Bu tedavi yöntemi, dişlerdeki estetik sorunları çözerken dişlerin işlevini de korur.

Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum kaplama, dişlerin ön yüzeyine yerleştirilen estetik ve dayanıklı kaplamalardır. Son yıllarda oldukça tercih edilen zirkonyum kaplama, sadece dişlerin estetik görünümünü düzeltmekle kalmaz aynı zamanda kırık dişleri onarmak için de kullanılır. 

Seramik Kaplama

Seramik diş kaplaması içerisinde metal bulunmaması nedeniyle doğal dişlerle daha uyumlu bir kaplamadır. Seramik kaplama renk değişiklikleri, şekil bozuklukları ve küçük kusurları düzeltmek için kullanılmaktadır. 

Kompozit Kaplama

Kompozit kaplama,dişlere uygulanan ince ve özelleştirilmiş kaplamalardır. Kompozit kaplamalar, reçine adı verilen özel bir malzemeden yapılmaktadır. Diş hekimlerimiz ölçüler alarak size uygun kaplamaların üretilmesini sağlar. Ardından bu kaplamaları özel bir yapıştırıcı ile sabitler. Böylelikle beyaz ve estetik dişlere sahip olursunuz. 

Diş Kaplama Uygulama Süreci

Diş kaplama uygulamasının ilk adımında diş hekimimiz dişin mevcut durumunu değerlendirmektedir. Ardından diş hekimimiz hangi diş kaplama türünün en uygun olduğuna karar vermektedir. Hastanın diş ölçüleri alınarak laboratuvara gönderilir. Kaplamalar hastanın dişine titiz bir şekilde yerleştirildikten sonra ayarlamalar yapılır. Böylelikle estetik bir diş görünümüne sahip olabilirsiniz.

Diş Kaplamalarının Avantajları ve Faydaları

Diş kaplamanın sağladığı avantajlar ve faydalar aşağıdaki gibidir: 
  • Diş görünümünüz iyileşir ve güzel bir görünüme kavuşur.
  • Renk değişiklikleri, lekeler, çürükler, çatlaklar, eğri dişler ve diş aralıkları gibi estetik sorunları düzeltebilir. Böylelikle  gülümsemenizin daha çekici ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Doğal görünüme sahiptirler.
  • Diş kaplamaları renk değişikliğine karşı dirençlidir. 
Dişlerinizi estetik olarak güzelleştirmek için kaplama yaptırmayı düşünüyorsanız, ve Göktürk, Kemerburgaz çevresinde bir tıp merkezi arayışındaysanız Taş Tıp Merkezi’miz ile iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz. 

Diş Kaplamaları Hakkında Merak Edilenler

Dişlerinizde eğer, çürük, kırık, aralık ve renk değişiklikleri varsa bu durumlar için diş kaplaması önerilir. 

Diş kaplamaları, herhangi bir acı veya rahatsızlık vermez. 

Diş teli taktırdığınız da ilk gün yumuşak yiyecekler yemelisiniz. Çorba, yoğurt gibi yiyecekler tüketebilirsiniz.

Diş kaplamaları, düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanma ve düzenli diş hekimi kontrolleri gibi temel ağız hijyeni uygulamalarını gerektirir.

Evet, kaplama yapılan diş fırçalanır. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs