Skip links

Kadın Hastalıkları

TAŞ TIP MERKEZİ

Göktürk Kadın Hastalıkları Birimi

Kadın hastalıkları, kadın üreme sistemi ile ilgili sağlık sorunlarını kapsamaktadır. Bu sorunlar rahim, yumurtalıklar, vajina gibi bölgelerde olabilir. Taş Tıp Merkezi’mizin kadın hastalıkları bölümünde bu bölgelerde oluşan hastalıkları tespit edip tedavi etmeyi amaçlıyoruz. Genç kızlardan menopoz dönemine giren kadınlara kadar farklı yaş gruplarını etkileyebilen kadın sağlığı sorunlarına yönelik hizmet sunmaktayız. Birimimizde görev yapan jinekologlarımız kadınların bu tür sağlık sorunlarıyla ilgili yardımcı olmaktadır. Uzman kadromuz, hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak ve onların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla çaba göstermektedir.

Kadın Hastalıkları Nelerdir? Tedavi Süreci Nasıl İşler?

Taş Tıp Merkezi’mizin kadın hastalıkları birimimizde müdahale ettiğimiz bazı rahatsızlıklar aşağıdaki gibidir;

  • Yumurtalık kisti
  • Polikistik over sendromu (PKOS)
  • İnfertilite (kısırlık)
  • Gebelikte görülen hastalıklar
  • HPV enfeksiyonu
  • Menopoz süreci
  • Vajinismus
  • Cinsel fonksiyon bozuklukları

Tedavi sürecinin ilk adımında jinekoloğumuz hastayı dinleyerek muayene eder ve gerekirse testler yapar. Yapılan testlerin sonuçlarına göre tedavi planı çıkarılır. Tedavi sonrası, jinekoloğumuz hastayı kontrol eder. Böylece hastalığın durumu jinekoloğumuz tarafından düzenli olarak takip edilir.

Kadın Hastalıkları Birimimizin Müdahale Ettiği Hastalıklar

Taş Tıp Merkezi’mizin kadın hastalıkları birimimizde müdahale ettiğimiz hastalıkların detaylı açıklamaları aşağıdaki gibidir;

Yumurtalık Kisti

Yumurtalık kisti, kadınların karın bölgesinde bulunan yumurtalıklarda oluşan su dolu keseciklerdir. Yumurtalıklar, kadınların yumurta ürettiği ve bazı hormonları salgıladığı organlardır. Her ay adet döngüsü sırasında bir veya daha fazla yumurta olgunlaşır ve serbest bırakılır. Ancak bazen, olgunlaşan yumurta yerine kist oluşabilir. Küçük kistler genellikle kendiliğinden geçebilir ve herhangi bir ağrıya neden olmaz. Ancak büyük kistler, karın ağrısı ve şişkinlik yapabilir. Jinekologlarımız, kistin boyutuna ve belirtilerine bakarak nasıl tedavi edileceği konusunda bir plan oluşturur. Böylelikle kistlerden profesyonel ve etkili çözümlerle kurtulabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu (PKOS)

Polikistik over sendromu, kadınların üreme sistemini etkileyen hormonal dengesizlik durumudur. Bu sendromda, kadınların yumurtalıklarında küçük kistler oluşur. Bu kistler, adet dönemlerini düzensiz hale getirebilir ve tüylenmeye yol açabilir. Taş Tıp Merkezi’mizin kadın hastalıkları bölümünde polikistik over sendromu üzerine tedaviler sunan jinekologlarımız bulunmaktadır. Uygulanan tedaviler, semptomları azaltmaya ve kontrol altına almaya yöneliktir.

İnfertilite (Kısırlık)

İnfertilite, gebe kalamama durumunu ifade eder. Başka bir deyişle, bebeğin oluşamaması veya hamileliğin gerçekleşememesi durumudur. Bir yıl boyunca düzenli olarak cinsel ilişkiye girip bebek bekleyen çiftlerin hala hamileliği gerçekleşmemişse buna infertilite söz konusu olabilir. Tedavi yöntemlerimiz arasında, ilaç tedavileri, döllenmiş yumurta veya embriyo transferi gibi teknolojik yardımcı üreme yöntemleri, cerrahi müdahaleler yer alır. Jinekologlarımızın rehberliğinde gerçekleşen infertilite tedavisi, çiftlerin hamilelik şansını artırmayı amaçlar.

Gebelikte Görülen Hastalıklar

Gebelik sürecinde görülen bazı hastalıklar aşağıdaki gibidir:

Diyabet: Gebelik sırasında ortaya çıkan geçici diyabet türüdür. Anne adayının kan şekeri seviyeleri kontrol edilmelidir.

Yüksek Tansiyon: Gebeliğin ikinci yarısında ortaya çıkabilir ve yüksek tansiyon, böbrek sorunları ve ödem ile kendini gösterebilir.

Anemi: Gebelikte demir eksikliği anemisi yaygın bir sorundur. Hemoglobin seviyeleri düşebilir.

Mide Yanması ve Kabızlık: Gebelik hormonları mide asidini etkileyebilir, bu da mide yanmasına neden olabilir. Ayrıca kabızlık da yaygın bir sorun olabilir.

Bel ve Sırt Ağrıları: Artan vücut ağırlığı ve duruş değişiklikleri nedeniyle bel ve sırt ağrıları görülebilir.

HPV Enfeksiyonu

HPV, cillte ve mukozalarda enfeksiyona neden olan bir virüstür. Cinsel temas yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Vücut genellikle HPV ile savaşır ve enfeksiyonun çoğunu temizler. Ancak bazı durumlarda enfeksiyon uzun süre kalabilir. Bu yüzden özellikle kadınlar arasında rahim ağzı kanseri riskini azaltmak için HPV testleri ve aşıları önermekteyiz. HPV aşısı, özellikle rahim ağzı kanseri ve siğilleri önlemeye yardımcı olabilir. Erken teşhis ve tedavi ile bu sorunların ciddiyeti azaltılabilir.

Menopoz Süreci

Menopoz, kadınların doğurganlık yeteneğinin sona erdiği bir dönemi ifade eder. Ortalama olarak 45 ila 55 yaşlarında gerçekleşir. Menopoz süreci üç ana bölümden oluşur:

Perimenopoz: Menopoz öncesi dönemdir. Adet düzensizleşebilir böylelikle bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Bunlar arasında sıcak basmaları, duygusal değişiklikler ve uyku sorunları olabilir.

Menopoz: Menopoz resmi olarak, kadının son 12 ay boyunca adet görmediği dönemdir. Bu dönemde yumurtalıkların yumurta üretimi durur ve hormonal değişiklikler yaşanır.

Postmenopoz: Menopoz sonrası dönemdir. Hormonal dalgalanmalar daha istikrarlı hale gelir, ancak bazı belirtiler devam edebilir. Özellikle osteoporoz (kemik erimesi) riski artar, bu yüzden kemik sağlığına dikkat edilmesi önemlidir.

Vajinismus

Vajinismus, kadınların istem dışı olarak vajina kaslarını kontrol edememeleri sonucu cinsel ilişkiye giremedikleri bir durumdur. Bu durum, vajina kaslarının istemsiz şekilde kasılması ve sıkılması nedeniyle ağrı, acı veya rahatsızlık yaşanmasına yol açabilir. Vajinismus tedavimiz, genellikle cinsel terapistlerimiz veya uzmanlarımız tarafından yapılır. Tedavi psikolojik destek, gevşeme teknikleri, danışmanlık ve cinsel terapiyi içerebilir. Kişinin cinselliğe ve vücuduna olan olumsuz düşüncelerini değiştirmeye yardımcı olmak, tedavimizin ana hedeflerindendir.

Cinsel Fonksiyon Bozuklukları

Cinsel fonksiyon bozuklukları, kişinin cinsel istek, uyarılma, orgazm veya tatmin gibi cinsel aktivitelerle ilgili işlevlerde sorun yaşadığı durumları ifade eder. Bu tür bozukluklar, cinsel yaşamın kalitesini etkileyebilir ve fiziksel veya psikolojik faktörlere dayanabilir. Tedavi sürecimiz, bozukluğun nedenine göre değişebilir. Psikoterapi, ilaç tedavisi, yaşam tarzı değişiklikleri veya cinsel terapi gibi yöntemlerle bu sorunların üstesinden gelmek mümkündür. Taş Tıp Merkezi’mizin kadın hastalıkları birimimizde cinsel fonksiyon bozukluklarını tedavi ederek bireylerin cinsel hayatlarındaki pürüzlerin giderilmesinde yardımcı oluyoruz.

Kadın Hastalıkları Hakkında Merak Edilenler

Kadın hastalıkları, karın altı, pelvik bölge ve meme bölgelerinde ağrıya neden olabilir. Bu ağrılar, rahim, yumurtalıklar, tüpler gibi üreme organları ve çevresindeki bölgelerle ilgili olabilir. 

Rahimde bir sorun olduğunu gösteren belirtiler; karın altı pelvik bölgede ağrı, adet dönemi dışı kanama, aşırı kanama, cinsel ilişki sırasında ağrı, karın bölgesinde şişlik gibidir. 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Comment
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
İrem
İrem
10 ay önce

kadın hastalıkları konusunda uzman olduklarını söyleyebilirim izzet hoca çok ilgiliydi çok teşekkürler

1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Doktor Adı - Soyadı

Öz Geçmişi

Uzmanlık Alanı

  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları
  • Uzmanlık Alanları

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgisi vs